24 юни 2009

още лято

слънце, мента със спрайт в добра компания, светлина разведряват този необикновен месец. нежелание да мисля за друго, да изчезвам в проблеми, да се мръщя. побирам се в едно малко парченце земя, стигат ми шезлонг и списание, и два дни само за мен. силна нужда от въздух, от разходки, от разходки с приятели, от споделяне. комплекс "Ягодите" до Казанлък през 1956г. язовир "Копринка" /бившият Г.Димитров/ завинаги погребва под себе си тракийския град Севтополис. в момента предпочитан плаж от близки и далечни, изобилие от джетове, лодки, каравани, постелени хавлии. вече любимо място и на мен :) едно си ние знаем, едно си баем. казанлъшки манастир "Въведение Богородично" последна, но най-важна спирка ! :) memento mori

14 коментара:

Анонимен каза...

Слънчев заряд, прекрасно е!

Aquawoman каза...

@Аги, слънце, един чадър и приятели...Какво друго ни трябва :)

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

И една ледена мастика-а-а-а!!!

Plamena Markova-Koleva каза...

Мммм, как ти завиждам за почивката, която си направила... по-точно за местата, които си посетила ;)

Христина Чопарова каза...

Пак прекрасности - аплаузи!!! :)))

Jackie каза...

Чудесни местенца, райски кътчета!
Искаме още!

Ирония Идиотова каза...

"..слънце,един чадър и приятели..Какво друго ни трябва:)"

Още един чадър за повече приятели:)))
Въздиш, въздиш, подсмрък..
Искам и аз на такива места пък! Така както е тръгнало, ще гледам снимки, ще чета за страхорни моменти.. добре,че имам въображение, та малко да съпреживявам предаденото настроение :))
Благодаря за което:)

Unknown каза...

Хей живот здравей,здравей....ох Дани и тебе те иска много живота като мене,ами да му се дадем:)))

Еoc каза...

Мястото изглежда страхотно :) Следващият път, когато отида в Казанлък непременно ще го посетя :) И манастира е много красив :)

Neizi_ss каза...

Разкошотии на килограм предлага България - а ние не я познаваме ... но пък живота е затова - да я обиколим, да й се насладим и да обикнем още повече :)
Страхотно настроение пораждаш мила с тези фотоси :)

Lil каза...

Ухааа,Бубе :) Какви красотички само.Влюбих се в снимката с лодката-уникална.А това местенце е божествено и много подходящо за женски клюкарник :)
Само усмивки и много любов ти желая :)
Гушки и мляс {}

Aquawoman каза...

Кефя се, че ви харесаха :)) Нали за това си споделяме - да изживеем макар и виртуално, заедно хубавите моменти :)
Не можах да отговоря на всички поотделно, но няма и много за казване. Изгъмя ми бушона пак от проблеми и го ударих на живот, аман от грижи, поне купонът да върви :)

@Еос, манастирът наистина е хубав, но мястото му е доста необичайно, просто не те предразполага да се отпуснеш. Пльоснали са го в центъра на Казанлък (?!), шумът от преминаващи коли е убийствен и е изнервящо. Липсва спокойствието на другите манастири, изолацията от населените места. Да се помолиш, да си запалиш свещите на тишина, а после да постоиш на някоя скамейка в двора.. Там това е невъзможно. Разходихме се, разгледахме и изхвърчахме на десетата минута, като коркова тапа :).
Иначе си стува да се види, има страшно красиви икони, а сводът, Боже сводът е невероятно изрисуван, не можах да си отделя очите от купола. Ако беше спокойно, може би щяхме да поостанем, но отвън врявата те подлудява, на всичко отгоре правеха ремонт на тротоара и представи си каква беше лудница :)..

momenti-momenti каза...

Чудесно настроение създаваш, Аквичке!!!

Еoc каза...

Много ми харесва новата дрешка на блога ти :) свежа е :) ... в Казанлък съм ходила много пъти, но лошото е че всеки път ни чакат с едни наредени трапези, хората имат една чудна къща с ракошна градина и барбекю и се започва едно хапване и пийване и за разглеждане все не остава време :( следващият път съм си обещала, че ще си направя програма и ще разгледам всичко, което искам :) Хубав ден от мен!!! :)