08 юли 2009

смяна на играта

ихууу! :) пристигна красивият розов пъзел от 1 000 части, който видях преди седмица в един сайт и се влюбих от пръв поглед. към него поръчах и няколко малки книжки-пъзели, с пленителни цветни илюстрации. омръзна ни да разцъкваме игрички на компютъра, да нареждаме скрабъл и да се караме на "Не се сърди човече". минаваме на пъзели!

15 коментара:

Lil каза...

Бравоооо!Супер идейка.Аз си ги редя на компа,но на живо си е друго Бубче.Приятно нареждане и много усмивки :)

Aquawoman каза...

@Бубче, много е красив, нали ? :) Избрах го нарочно със ситни фигури, да ни изпоти повече. Мисля да поръчам още 2-3 по-големи, да ни правят компания вечер на ракийката :)

Unknown каза...

Дани,добро решение,това си е чиста гимнастика за мозъка в същото време се забавляваш,от къде си ги поръча и аз да направя същото,целувки!

Aquawoman каза...

@Силви, от www.store.bg

Ето ти връзка към по-големите пъзели:
-от 1 000
http://www.puzzle.store.bg/c/p-l/c-262/pyzeli-do-1000-chasti.html

-от 5 ооо
http://www.puzzle.store.bg/c/p-l/c-233/pyzeli-do-5000-chasti.html

Христина Чопарова каза...

Йе! Това е страхотна идея, Аквичке - и ние обичаме пъзели, та в скоро време мислим да се обзаведем с такъв - колкото повече части, толкова повече забавление! ;))

Ирония Идиотова каза...

Трябва да те запозная с майка ми, Аквичка:)) Тя ги реди едни равенсбургери от по 5 хил. части. Голям маниак е:) Има и едни миниатури на известни художници, но от друга марка пъзели, не ги знам,честно:) Аз лично заспивам пред пъзел, плетка и гоблен:) В къщи заменихме скрабъла с Туистър:)Весело подреждане и да снимаш първия си пъзел, за да го видим. Ако искаш де:)

Aquawoman каза...

@Хриска, до сега сме редили само до 500 парчета. Като извадих днес плика, малко се ошашках, но сме въоръжени с търпение :))

@Ида, майка ти има железни нерви :) Аз за толкова големи не си и помислям.
Обещавам да го снимам, но така като го гледам, няма да е до 3-4 дни :)))

Анонимен каза...

Докато ги редите и се потите сменяйте и позите ,че така гимнастиката е по-добра ;)))),аййде успех!

Aquawoman каза...

@Veso, така е, от време на време си трябва...смяна ;)))

Lil каза...

Бубче екстра си е,ситнеж-ама по-голямо удоволствие при реденето :)
До офиса ми има книжарница,където се продават пъзели и съм метнала око на един Подводен свят :)
Цунки и да се похвалиш с крайната наредба :)

Aquawoman каза...

@Бубче, непременно :) Цунки {}

Христина Чопарова каза...

Аз като малка имах едни много интересни кубчета-пъзели. Бяха с гоолемина, една идея по-малки от кубчето на Рубик. И на всяка страна имаха картинка-част от детска приказка. Кубчетата бяха 9, и когато ги подреждахме изправени, от всяка страна имаше по една сценка от приказка. :)
Интересно ми е не толкова с какво залепвате наредените пъзели, колкото как :)))

Aquawoman каза...

@Хриска, знам за кои кубчета ми говориш, защото имах същите :)
Никога не съм лепила пъзел, това ми отнема удоволствието да го наредя отново. Виждала съм познати, които ги лепят и ги закачат на стената като картина. Дори някой пъзели се продават със специално лепило и рамка, но аз не не одобрявам идеята да го залепя :)

Христина Чопарова каза...

Ами, има хора (и аз съм от тях) които по принцип обичат да нареждат пъзели, но не се кефят на идеята да нареждат един и същ отново :)
И търсят предизвикателството в нови (и по-големи). А и лепенето им помага не само да запазят пъзела във вече наредена картина, но и да не изпогубят малките елементи, от които е съставен :)
А и пъзел в рамка, в чието нареждане са взели участие и децата в семейството, е интересна идея за детска стая.
Аз понякога съжалявам, че детските ми пъзели не са запазени тъкмо по тази причина :)))
Иначе бих си сложила на стената пъзел, който сме редили с Радо, защото не бих имала търпението да го нареждам отново, след като знам как ще изглежда :)
Цунки, и да покажеш резултата! :)

Aquawoman каза...

@Хриска, цунки :) Ще го снимам като го наредим, но става бавно и изнервящо, по 10 минути търсим едно парченце в бъркотията, защото са ситни и ужасно много :)