21 ноември 2009

на въпроса - отговор

първият знак, по който разбирам, че един човек е глупак, е това, че се взима на сериозно. 
за жалост най-големите неудачници се взимат най-навътре. но когато получат и лек шамар от живота, такива хора бързо удрят земята с дупето си, защото нямат закалка и не са свикнали да се борят. защото вътре в тях има само пара под налягане..
нищо специално, намирам се на размисъл просто. от седмица наблюдавам такива хора да тровят живота на мои приятели. и понеже ме питаха защо не взимам отношение, отговорих, че няма смисъл. подходът в такива случаи е само пренебрежително мълчание, а омразата свършва останалата работа - защото тя рано или късно отравя тези, в чието сърце е намерила подслон.

12 коментара:

Unknown каза...

Много точно!

Alhzar каза...

Такива винаги ще ги има. Няма оттърване от тях...

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

"Хвалу и клевету приемли равнодушно / И не оспаривай глупца." (Пушкин) - "Хвала и клевета приемай равнодушно / и със глупака не спори."

Unknown каза...

Даничка,убий простака с мълчание!Господ си знае работата,нали знаеш лошотията и направеното зло се връщат като бумеранг,за добрите дела важат същите закони на вселената!

Lil каза...

@Бубе,рядко те виждам да коментираш чужда паничка,но явно ти е дошло в повече.Каквото и да е запази спокойствие и мълчание.Глупаците сами се наказват,а и според мен не знаят какво е омраза.А тези,които позволяват глупак да им въздейства,са по-големи глупци.
Не се ядосвай,но ако трябва в крайна сметка намеси се.Цунки {}

Aquawoman каза...

Добро утро! :-)
Да не коментирам всяко мнение поотделно, щом сме единодушни. Всъщност дори не целях да предизвиквам дискусия, защото темата за междучовешката омраза е дъвкана, дъвкана... Просто ми е грозно като гледам лоши хора, а тях ги има. Те са между нас. Енергийни вампири, които сякаш съществуват за да вредят на другите.
@Бубка, вярно си забелязала, че не обичам да ровя из чужди панички. Затова ми е непонятно защо хората не използуват енергията си да се направят щастливи, а я използуват д а правят другите нещастни. А ся де :))

Lil каза...

@Бубе,за съжаление злобата е човешки маниер.И аз не разбирам защо я има и защо се прилага,но факт.Лично за себе си знам със сигурност ,че мога да съм злобна-но когато трябва и за който е заслужил.Не вярвам да има хора,които не са усещали злобата в себе си.Ако някой отказва-тц,не вярвам.Ерата на божа-кравичките отдавна я няма.
И все мила,усмихни се-и това ще мине {}

Dani каза...

Стара максима:подмини глупака с мълчание!

Aquawoman каза...

@Бубка, няма какво да ми мине, такива изчадия не могат да ме ядосат. Просто ги анализирам както лекар-пациент :))

@Дани, абсолютно! :)

momenti-momenti каза...

Американците имат хубава поговорка и песен на Джони Кеш:
The bigger the fool the harder the fall!
Колкото е по-глупав човек и се приема на сериозно, толкова по от високо пада и се удря...

Поздрави и усмивки от мен!

Valkocompany каза...

Интересни дебати. От предния пост видях как някаква твоя приятелка страда от някаква забрана да пише и публикува . Известната блогърка няма право на такава забрана. Защо плаши ? Кой плаши ?Разбира се вариантите са два - или да я подминеш с мълчание,или да размахаш секирата.Това последното го казвам тъй като имам добра позната блогърка която не си оставя магарето в калта.Казва се Ани Секирата ))
http://forum.evo.bg/index.php?topic=12029.30;wap2

Еoc каза...

Човек започва да прави сериозни грешки, когато започне да се приема на сериозно :)